Zakelijke verhuizing - Verhuisstress voor je personeel

Gepubliceerd op 7 september 2022 om 21:58

Ook bedrijven verhuizen wel eens. Zij doen dat over het algemeen veel minder vaak dan particulieren. Daarnaast komen er heel andere dingen kijken bij een zakelijke verhuizing.

Als er vanuit een bedrijf gekozen wordt om te gaan verhuizen, heeft het personeel niet veel keus: zij zullen mee moeten (of niet, maar dan zal je een andere baan moeten zoeken vrees ik).

Natuurlijk wordt de keuze om te verhuizen gemaakt vanuit een mooi perspectief en een goede doelstelling. Vaak omdat het bedrijf flink is gegroeid, nieuwe ontwikkelingen doormaakt of wil gaan verduurzamen. Allemaal mooie dingen, zeker ook voor het personeel.

Maar toch voelt dat niet altijd zo positief voor hen.

Wat er vaak gebeurt, is dat de verhuizing gedelegeerd wordt aan een aantal personeelsleden: “Jullie mogen deze taak op je nemen, maar vergeet je normale werkzaamheden niet”. Dat legt een enorme druk op de schouders van je werknemers. Om nog maar te zwijgen over de druk van hun eigen werkzaamheden, werktijden en bereikbaarheid en service richting de klanten.

Ik zie dit soort zaken vaak gebeuren en snap dat bedrijfseigenaren en leidinggevende denken dat dit een slimme, maar vooral ook voordelige zet is. Maar laat mij uitleggen wat er eigenlijk gaat gebeuren:

  • Het personeel wordt met een taak ‘opgezadeld’ die het niet dagelijks uitvoert. Dat zorgt voor spanning, stress en het kost een hoop tijd om alles uit te zoeken;
  • Vaak wordt er een hele werkgroep op de verhuizing gezet, wat betekent dat er een stuk of tien personeelsleden niet helemaal kunnen presteren zoals ze normaal zouden doen. Dit zorgt voor nog meer druk bij de collega’s eromheen, want die moeten dit vaak ook weer opvangen;
  • Er blijven een hoop zaken lang onduidelijk, wat voor veel personeelsleden zorgt voor een hoop stress en onrust;
  • Er komen veel losse vragen bij het management terecht die daar iedere keer weer op in moet gaan, dit resulteert in een hoop verloren tijd;
  • Er wordt van personeel verwacht dat ze zelf inpakken, verven, verhuizen en ga zo maar door en dat allemaal in de vrije uren. Dit zorgt niet zozeer voor stress, maar wel voor vermoeidheid en uren die ergens anders gecompenseerd moeten worden;
  • Alles bij elkaar zorg je ervoor dat je personeel moe, geïrriteerd en opstandig wordt. En dan moet je nog starten in het o zo mooie nieuwe pand dat je hebt aangekocht.

Dit kan dus allemaal zorgen voor druk bij je personeel > wat zorgt voor stress en onvrede > wat resulteert in een negatievere sfeer op het werk > wat de klanten uiteindelijk ook zullen merken > wat zorgt voor de kans dat het bedrijf dit gaat voelen, als klanten wegblijven. Financieel schiet je er als bedrijf vanuit verschillende punten dus niks mee op om het op deze manier te doen. En al met al is dit eigenlijk het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken met een verhuizing van je mooie bedrijf. Je wilt positiviteit en vooruitgang.

Dit is allemaal ook niet nodig!

Wil je weten hoe ik ervoor kan zorgen dat alle bovengenoemde problemen zich niet gaan afspelen? En hoe jouw bedrijfsverhuizing soepel en fijn kan verlopen?

 

Ik kan bedrijven van A tot Z ontzorgen tijdens hun verhuizing, zodat deze effectief en moeiteloos verloopt. Maar vooral zodat het financieel overzichtelijk blijft en het hierboven geschetste scenario zich niet afspeelt. Het is mijn doel dat iedereen uitziet naar het werken op de mooie nieuwe locatie!

Mocht dit jouw interesse hebben gewekt, neem dan contact met mij op, dan kom ik graag bij je langs.

Groetjes Sann


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.